Sjukt god fläskfilégryta för de våghalsiga ;)

Detta måste ni ju bara pröva, men är ni rädda endastsaltochpepparalltannatärläskigt-människor så bör ni nog låta bli.

Ni behöver:
Fläskfile ca 500 g skuret i skivor sen halvmånar
2 stora bananscharlottenlökar
1 solo vitlök (de där stora maffiga styckena)
1 pkt bacon
ca 250-500g champinjoner
2dl rödvin
1dl cognac
2dl vatten
1 ½ - 2 köttbuljongtärningar
Passerade tomater
Grädde
Creme fraishe
Creme fraishe kantarell cognac
Maizena
Salt
Peppar
Muskotnöt malen
Timjan (färsk eller torkad spelar ingen roll)
Kanel
Soya


--------------------------
Börja med att steka bacon, svamp och löken tills det fått fin färg.
Häll då i fläskfilén och låt den bryna med.
Pudra över kanske en halv tsk kanel/muskot och timjan.(det går ju alltid att lägga till mer senare ;) )
När filen är brynt så häller du över spriten och vinet (skum blandning men trust me) buljongen och till sist de passerade tomaterna ca ½ dl.
Låt detta reducera en stund.
Häll sedan i ca 1-2 pkt grädde och båda burkarna creme fraishe.
Färga med lite soya.
Låt puttra upp och smaka av, tillsätt ev mer kryddor och passerade tomater.
Red av med maizena om ni vill ha den lite tjockare.
Serveras bäst med kokt potatis.


Detta blir sjukt gott och smaken är inte lik nåt annat. Helt amazing hur gott det kan bli om man vågar prova lite kryddor. Jag gjorde denna for the first time igår (eget recept som jag kom på medan jag lagade) och det riktigt "knullade" i munnen.
SVINGOTT!
Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0